Пограємось? Рис, гречка, квасоля та ще 6 продуктів для розвитку дрібної моторики

Чи знали ви, що звичайні продукти, які завжди є на нашій кухні, можуть бути надзвичайно корисними для розвитку дрібної моторики у дитини? При цьому вони не гірше за новомодні й дорогі іграшки.
Дітям дуже подобається складати мамі компанію, коли вона займається справами на кухні. У особливе захоплення дитина прийде, якщо мама дозволить їй погратись із продуктами!
У цьому матеріалі розповідаємо, з якими сипучими продуктами може грати дитина, а також пояснюємо, у чому користь подібних ігор.
Продукти для развитку дрібної моторики
Не злиться і не дратуйтеся від того, що дитина може розсипати крупу. Запасіться терпінням та надайте дитині простір для активності! Так, можливо, вам доведеться пропилососити на кухні після творчості вашого малюка, але в ці моменти згадуйте, наскільки ці ігри важливі для розвитку його дрібної моторики.
Отже, ось перелік продуктів для розвитку дрібної моторики у дітей: квасоля,  рис, сочевиця, гречка, перлова крупа, пшоно, овес, манка, борошно. 
Важливо: пам’ятайте, що під час ігор з продуктами потрібно дотримуватися правил техніки безпеки. Перше – перед тим, як надати дитині гречку, квасолю та інші сипучі продукти, поясніть їй, що це тільки для гри. Ці продукти не можна ковтати, запихати у вуха та в ніс – проконтролюйте це!
У чому користь від ігор із сипучими продуктами?
За допомогою ігор з сипучими продуктами малюк навчається брати дрібні зерна та освоювати захоплення щіпкою – все це розвиває координацію пальців.
Дитина також починає розуміти, як працюють пальці рук й усвідомлює різницю в тактильних відчуттях, коли, наприклад, тримає в руці гладке і дрібне борошно, або жорсткішу і важку гречку.
За допомогою сипких продуктів малюк вчиться малювати пальцями – подібна творчість дуже корисна для розвитку.
Таким чином, розвивається дрібна моторика – так закладається основа для виконання багатьох повсякденних завдань. Наприклад, застібка ґудзиків, зав’язування шнурків, малювання, самостійне володіння столовими приладами.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чим зайнятися з дитиною під час карантину?