11 речей у вашому домі, які можуть стати смертельно небезпечними для дитини

Батьки переживають про безпеку дітей на вулиці, в садку, на дитячому майданчику та ще в мільйоні інших місць, але забувають, що небезпека може таїтися навіть там, де, здавалося б, її не може бути. У цій статті ми розглянемо 11 ризиків, які можуть закінчитися для дитини фатально.

Отже, батьки, увага! Речі, які несуть небезпеку для дитини у вашому домі.

1. Високі незакріплені меблі

На жаль, діти поки що не мають відчуття того, що для них безпечно, а що ні. Тому вони часто підкорюють вершини будинку і піднімаються на найрізноманітніші речі. Щобне перейматися здоров’ям дитини, закріпіть всі меблі до стін. У США кожні два тижні гине одна дитина, роздавлена шафою або іншим предметом меблів. Майте на увазі цю жахливу статистику.

2. Шнури від жалюзі

Смертність від задухи через шнур від жалюзі досить висока. Варто використовувати жалюзи, що регулюються поворотом рукоятки. Подбайте про те, щоб у будинку не було проводів, в яких можна заплутатися, задушитися або спіткнутися. Інакше наслідки можуть бути найстрашнішими.

3. Плоский телевізор, що стоїть на тумбочці або “стінці”

Та сама статистика каже, що падіння великих плоских телевізорів, які зазвичай залишають на підставці, у 65% випадків призводять до смерті. Адже малюкам дуже цікаво розглядати в телевізорі своє відображення і тягнути його на себе. Щоб це диво техніки не впало на дитину, зафіксуйте екран надійним кріпленням.

4. Відкриті вікна, незалежно від поверху

Якщо ви думаєте, що падіння зі сходів або з другого поверху ліжка закінчується лише забоями, це не так. Минулого року понад 150 дітей загинуло через це. Тому краще заздалегідь поставити на вікна спеціальні замки, високі бар’єри на ліжко і розсувні решітки на сходи.

5. Яскраві хімікати

Ми колись писали матеріал про експеримент, під час якого діти обирали яскраві упаковки побутової хімії як іграшки. Цей факт у багатьох сім’ях стає причиною того, що діти із задоволенням тягнуть до рота небезпечні та отруйні речовини.

6. Аптечка у відкритому доступі

Усі в дитинстві люблять грати у “лікарню”. Але це не означає, що аптечка має бути на виду у дитини. Кожні вісім хвилин у світі одна дитина отримує отруєння ліками, наївшись їх. Нерідко дитину не вдається врятувати.

7. Несправна або стара газова колонка

Несправність газових колонок веде до отруєння та смерті. Щороку до США звертаються до лікарів 15 000 людей після отруєння чадним газом. Вмирають 500 людей щороку. До цієї статистики не входять смерті в пожежах від несправного газового обладнання, лише отруєння.

8. Старі двері та віконні рами зі старою фарбою

Потрібно мати на увазі, що до 1970 року вміст свинцю в фарбах ніяк не регламентувався. Тобто всі фарби, випущені в той період, могли містити небезпечні концентрації. Тому, якщо дитина вирішить спробувати на зуб предмети з фарбами, що легко відлущуються (у тому числі білилами), це може призвести до найсильнішого отруєння.

9. Розетки із пластмасовими кришечками

Хто б міг подумати, що діти віком від 2 до 4 років можуть за 10 секунд видалити дитячу кришку з розетки підручними засобами! Вихід із ситуації – установка розеток, що замикаються на ключ.

10. Електронагрівач

Прилади, які використовують електроенергію, особливо небезпечні. Смертельних наслідків, пов’язаних з опіками від електронагрівачів немає, але часто такі прилади є причиною того, що люди гинуть від ураження електричним струмом або у зв’язку з пожежею, викликаною їх використанням.

11. Небезпечні хімікати чи їжа у скляній тарі

Хімікати або їжа, якщо вони у скляній тарі, також однаково можуть завдати дитині шкоди. Пам’ятайте, недоступне місце, це те, куди дитина не зможе . 

Будьте обережні, ретельно перевіряйте будинок на наявність небезпек і даруйте своїм дітлахам незабутнє дитинство.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чим зайнятися з дитиною під час карантину?