цікаві факти про емоції

Цікаві факти про емоції, які можуть вас здивувати

1. Існують базові емоції: подив, сум, відраза, злість, захоплення і щастя, аокрім них людина здатна розрізняти близько сотні різних емоційних станів.
2. Чоловіки та жінки здатні однаково відчувати емоції, однак виражають їх по-різному.
3. Цікаво, що емоція – це короткочасний «спалах», який триває від секунди до кількох хвилин.
4. А от настрій триває довше, від кількох хвилин до кількох днів. Причому настрій може підсилювати окремі емоції. Гнів відчувається сильніше, коли ви у поганому настрої, а радість стає яскравішою, коли настрій піднесений. Перебуваючи у доброму гуморі, ви можете відчувати і негативні емоції, але вони відчуваються більш поверхнево та короткочасно.
5. Щастя – це складна емоція, яка може означати радість, захват, зворушення.
6. А от кохання – це не емоція, а стан, який може одночасно викликати у вас протилежні відчуття: зворушення, смуток, злість.
7. Чи знали ви, що керувати емоціями не так вже й важко? Ось ще один цікавий факт: якщо імітувати якусь одну емоцію, чи поєднання двох-трьох емоцій одного напрямку, то врешті-решт, почне швідчувати її насправді.
8. 10 % з усіх людей на планеті не знають, що саме вони відчувають. Це відхилення інтерпретації власних і чужих емоцій називається алекситимія. Людині з цією дисфункцією важко розрізняти не тільки конкретні мімічні ознаки певної емоції, але й навіть настрій оточуючих.
9. Лише 1% людей має здатність не виражати свої емоції – жодну з усіх емоції. До речі, люди, що захоплюються ботоксом, здаються неемоційними і холодними. Насправді, вони так само переживают емоції, але їх мімічні м’язи паралізовані впливом «ін’єкцій краси».
10. Емоції і робота вегетативної нервової системи тісно пов’язані. Оскільки ВНС відповідає за базові біологічні функції – голод, травлення, дихання, збудження, емоції впливають на ритм роботи нашого тіла. Емоції здатні учащати дихання, прискорювати та сповільнювати кровообіг і тд.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Чим зайнятися з дитиною під час карантину?